main

Fjernet 150 millioner spam på ett år!

mai 11, 2009 — by Bård Johannessen0

Tønsberg 27. mai 2009 – I mai 2008 overtok Syse Data ansvar for implementasjon og drift av epostsystem for Fastname, en av Norges største hostingleverandører. Med over 150 millioner avviste spam på ett år kan vi konstatere at dette har forandret hverdagen for titusener av epostbrukere såvel som supportavdelingen hos Fastname.

Millionbesparelser for norske bedrifter

I løpet av første år i drift har Syse Data avvist over 150 millioner spam for Fastname sine kunder. Om vi antar at det tar 3 sekunder å avgjøre at en melding er spam og å slette denne, representerer dette hele 64 årsverk. Legger vi til grunn en kostnad per medarbeider på 400.000.-/år gir dette en samlet besparelse på 25,6 millioner kroner for Fastname sine kunder. Greit å ta med seg i disse finanskrisetider.

«…langt mer fornøyde kunder fordi tjenesten rett og slett fungerer strålende og har eliminert all epost-støy. Dette har igjen resultert i at våre ansatte i supportavdelingen trives bedre enn før.” – Erling Bergquist, Fastname

Skalerbarhet og stabilitet for titusenvis av brukere

Syse Data MailSys har gitt Fastname, og Fastname sine kunder, et vesentlig mer stabilt og skalerbart system. Epostsystemet håndterer i dag epost for mer enn 50 000 brukere på mer enn 15 000 domenenavn, og denne massen er i stadig vekst. Systemet har det siste året hatt en tilgjengelighet (oppetid) på 99,95%.

”…stabiliteten er helt topp, vi kan ikke be om mer!…” – Drift, Fastname

Stabilitet kombinert med et svært effektivt spamfilter har medført langt færre supporthenvendelser enn hva Fastname tidligere har vært vant til.

”…det råeste spamfilteret vi har sett – de vanlig problemene med epost er så å si eliminert…” – Drift, Fastname

MailSys imøtekommer brukerne også på brukervennlighet og brukbarhet. All avvist epost loggføres slik at brukerne selv kan sjekke hva som er avvist, og eventuelt hviteliste avsendere som skal slippe gjennom. Hver konto kan også sette sine egne innstillinger for spamfiltrering.

En uke med epost

For å sette ting i perspektiv tar vi med noen tall som viser hva Fastname sitt epostsystem har å forholde seg til i løpet av en typisk uke. Disse tallene er hentet ut basert på trafikk på systemet i uke 19 (fra og med 4. mai til og med 10. mai 2009). I denne perioden har epostsystemet generert 9,8GB med loggdata. Dette representerer over 73 millioner loggførte hendelser. Det er gjort mer en 13 millioner POP3-innlogginger og 2,5 millioner IMAP-innlogginger. Vi har behandlet over 7,8 millioner SMTP transaksjoner.

I løpet av denne uken har systemet avvist mer enn 4,7 millioner spam, nesten 1 million forsøk på å misbruke systemet som et åpent relay og over 10 millioner meldinger sendt til ikke-eksisterende adresser. Systemet har mottatt om lag 950.000 meldinger til totalt 1,2 millioner mottakere og brukerne har sendt 140.000 meldinger til rundt 144.000 mottakere.

Om MailSys

Systemet er satt sammen av total 3 frontend-maskiner som tar imot og filtrerer innkommende epost, 3 backend-maskiner for lagring/henting samt utgående epost og en database-maskin som lagrer alle innstillinger. Backend-maskinene har plass til omlag 2,2TB med epost som lagres på disker konfigurert med RAID10. Det kjøres backup av lagret epost hver natt, og tas vare på i 60 til 90 dager. All avvist epost loggføres slik at brukerne selv kan sjekke hva som er avvist, og eventuelt hviteliste avsendere som skal slippe gjennom. Hver konto kan sette sine egne innstillinger for spamfilter. Om lag 95% bruker standardinnstillinger for spamfilter, 3% har valgt ikke å bruke filter, 1% lett filter og 1% strengt filter.

Om FastName

FastName eies av iNic AS, og har i dag registraransvar for mer enn 34000 domenenavn for norske kunder. Dette gjør FastName til en av Norges største domeneregistrarer. FastName leverer også tjenester innenfor database-, epost- og web-hotell.

Om Syse Data AS

Syse Data fokuserer på å eliminere de sedvanlige problemene med epost. Mange opplever at dette er en kommunikasjonsform som til stadighet blir mindre effektiv, men takket være egenutviklet teknologi vil vi gå så langt som å si at vi leverer et mer effektivt kommunikasjonsmiddel enn hva våre konkurrenter klarer.

Kontakt

Bård Johannessen på bob@sysedata.no eller 97152009 for mer informasjon.